Schildpadden spotten op Curaçao

Curaçao staat bekend om zijn azuurblauwe wateren, witte zandstranden en levendige onderwaterleven. Terwijl de meeste toeristen zich haasten naar de bekende stranden, zijn er onontdekte plekjes op Curaçao waar je een onvergetelijke ervaring kunt beleven door schildpadden te spotten. 

Eén van de beste manieren om schildpadden te zien op Curaçao is door het verkennen van de minder bekende kustgebieden. Weg van de drukte van de populaire stranden, bieden afgelegen baaien en rustige inhammen een fijn toevluchtsoord voor deze prachtige zeedieren. Huur een kajak of ga snorkelen langs de rotsachtige kustlijn en je zou zomaar geluk kunnen hebben om een glimp op te vangen van een zeeschildpad die in het kristalheldere water zwemt.

Rondom Curaçao kun je 4 verschillende soorten schildpadden spotten: soepschildpadden, karetschildpadden, dikkopschildpadden en driekiels. Wist je dat deze schildpadden allemaal bedreigde diersoorten zijn? Daarom is het extra bijzonder dat je op Curaçao deze dieren in hun natuurlijke omgeving kunt spotten. Klaar om op ontdekking te gaan? We nemen je graag mee naar de bijzondere plekjes van dit tropische eiland.

Schildpadden spotten op Curaçao? Dat doe je hier!

Playa Lagun

Playa Lagun, Curaçao

Playa Lagun is een schilderachtig strandje verscholen tussen ruige kliffen aan de noordwestkust van het eiland. De rustige baai van Playa Lagun is de favoriete plek voor zeeschildpadden om even te rusten, vooral in de vroege ochtenduren kun je hier deze dieren spotten. Neem een duik in het heldere water en wie weet word je vergezeld door een van de nieuwsgierige schildpadden. Bij Playa Lagun heb je vanaf het restaurant Bahia Beach Bar & Restaurant een geweldig uitzicht over deze prachtige baai. Tip: wil je vertoeven aan deze kant van het eiland en elke dag de mogelijkheid hebben om schildpadden te spotten? Verblijf dan bij Lagun Blou Dive and Beach resort. Op deze plek zit je perfect als je van snorkelen en duiken houdt!

Landgoed Ascencion

Landgoed Ascencion, Curaçao

Een bijzondere plek om schildpadden te spotten is de baai van Landgoed Ascencion. Zwemmen met schildpadden is hier niet mogelijk vanwege de ruige zee. Wanneer je naar de punt van de baai wandelt, kun je van bovenaf prachtig zicht hebben op de enorme schildpadden die hier zwemmen. Je hebt zelfs de kans om flamingo’s te spotten! Tussen de rotsblokken en op het rif verschuilen zich slijmvisjes, krabbetjes en leven de karetschildpadden en papegaaivissen. Landhuis Ascencion is een bijzondere plek. Dit voormalige plantagehuis, gebouwd in 1672, is een van de best gerestaureerde en gemeubileerde landhuizen op Curaçao. Na het schildpadden spotten is het een must om ook een bezoek te brengen aan dit landhuis.

Playa Grandi

Playa Grandi, Curaçao

Een van de bekendere plekken om schildpadden te spotten is Playa Grandi. Dit lokale strandje, gelegen aan de westkust van het eiland, staat bekend om de schildpadden die hier vaak een bezoekje brengen. ’s Morgens vroeg gaan lokale vissers op deze plek de zee op en aan het eind van de dag komen ze terug met de visvangst. De vissen worden ter plekken schoongemaakt en de restjes worden teruggegooid in zee. De schildpadden eten de vis maar al te graag en zijn dus gegarandeerd rond dit tijdstip aanwezig. Het is een bijzondere en unieke ervaring om deze grote zeeschildpadden van zo dichtbij te bewonderen. Voor wie ze alleen van een afstandje wil bekijken kan het beste vanaf de steiger een kijkje nemen.

Waar moet je op letten als je schildpadden gaat spotten op Curaçao?

  • Raak deze prachtige dieren tijdens het snorkelen niet aan en probeer ze zoveel mogelijk met rust te laten in hun natuurlijke omgeving.
  • Houd voldoende afstand. Als je te dicht bij de schildpadden komt, kunnen ze gestrest raken. Gelukkig is de zee groot genoeg voor iedereen en kun je voldoende afstand houden.
  • Laat geen spullen achter op het strand. Spullen die je achterlaat op het strand kunnen in de zee belanden. Schildpadden zien dit als voedsel en eten het op, dit kan verkeerd aflopen voor deze dieren. Ruim dus al je spullen netjes op voordat je het strand verlaat.

Klaar om schildpadden te spotten op Curaçao? Playa Grandi is een van de meest betrouwbare plekken, maar ook bij Playa Lagun en het bijzondere landhuis Ascension kun je vaak deze schitterende wezens zien zwemmen. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om deze prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen!

Vertel anderen over dit artikel!
Jet Pennekamp

Jet Pennekamp

Ik neem je graag mee in de wereld van de unieke vakantieplekjes. Ik schrijf het liefst over zonnige bestemmingen en plekken waar je misschien niet meteen aan denkt, weg van de drukte. Op deze manier ontdek je precies wat je niet mag missen tijdens je volgende vakantie. Ik hoop dat je geniet van het lezen! Ik ga weer snel verder met het bedenken en schrijven van een nieuw inspirerend blog.