De Caretta Caretta op Zakynthos

Schildpadden spotten op Zakynthos!

Stel je voor: azuurblauwe wateren, goudgele zandstranden en olijfbomen waar je maar kunt kijken. Dat is precies wat je te wachten staat op het Griekse eiland Zakynthos. Maar er is meer! Zakynthos, liefkozend bekend als het ‘schildpaddeneiland’, is de thuisbasis van de Caretta Caretta schildpadden. Deze beschermde dieren trekken jaarlijks talloze bezoekers van over de hele wereld.

Ga op pad en verken verschillende stranden, maak een boottocht langs de kustlijn, of bezoek voor een gegarandeerde ontmoeting het Gerakas Rescue Center. Je hebt de meeste kans de Caretta Caretta schildpadden te spotten tussen mei en augustus, dan komen ze namelijk aan land om hun eieren te leggen! Liever babyschildpadjes zien? Dan kun je het beste in september of oktober naar het eiland komen en genieten van een nazomer zonnetje.

Schildpadden spotten op Zakynthos doe je hier!

Laganas Baai

Weer terug naar de Caretta Caretta schildpadden. Laganas Baai is absoluut een van de beste plekken om Caretta Caretta schildpadden te spotten. Dit stukje Ionische Zee behoort namelijk tot het beschermde Marine Park en biedt een veilig thuis voor deze leuke zeedieren. Met zijn ondiepe wateren en overvloed aan zeeleven is Laganas Baai net een onbeperkt buffet voor de diertjes, de kans dat je tijdens een boottocht of snorkelavontuur er eentje tegen komt is dan ook erg groot!

Turtle Island Marathonisi

Mararhonisi Turtle Beach

Vergeet ook zeker niet het unieke eilandje Marathonisi te bezoeken. Het zal geen verrassing zijn dat op ‘schildpaddeneiland’ Marathonisi veel schildpadden te vinden zijn. Maar wist je dat dit eiland zijn naam niet aan zijn bewoners, maar aan zijn vorm te danken heeft? Vanuit de lucht is het eiland Marathonisi namelijk net een kleine schildpad. Ontdek het adembenemende eilandje tijdens een excursie, of huur een eigen bootje (Tip!). Ontsnap aan de massa en ontdek op eigen gelegenheid de Griekse wateren en met een klein beetje geluk zie je de schildpadden langs je bootje door het water glijden.

Gerakas Beach

Een andere niet te missen plek is Gerakas Beach, een verborgen parel bij Vassilikos. Verbaas je over het relatief rustige strand, dat romantisch tussen de rotsen ligt. Dit prachtige strand staat niet alleen bekend om zijn schoonheid, maar ook om zijn belangrijke rol als toevluchtsoord voor de bedreigde Caretta Caretta schildpad. Vergeet dan ook zeker niet je snorkelset als je Gerakas verkent, van zo dichtbij zul je de schildpadden niet vaak zien! Nog meer stranden verkennen op Vassilikos? Boek eenvoudig je verblijf inclusief huurauto bij Liuba Houses.

Gerakas Rescue Center

Ben je gefascineerd door de mysterieuze Caretta Caretta schildpadden? En wil je er sowieso eentje in het echt zien tijdens je vakantie op Zakynthos? Maak dan zeker een uitstap naar het Gerakas Rescue Center! Een bezoek aan dit centrum is niet alleen leuk en leerzaam, maar je draagt ook bij aan de cruciale inspanningen om deze iconische schildpadden te beschermen voor de toekomst. Tip: Combineer je bezoek van het Rescue Center met een bezoek aan Gerakas Beach!

Waar moet je rekening mee houden tijdens het spotten van zeeschildpadden op Zakynthos?

  • Raak deze gevoelige dieren niet aan
  • Houd voldoende afstand
  • Ruim je plastic en andere afval op

Wat is er nog meer te doen op Zakynthos?

Maar dit is nog lang niet alles wat Zakynthos te bieden heeft! Want al zijn de schildpadden absoluut een hoogtepunt van je vakantie, is er nog zoveel meer te ontdekken op dit groene eiland! Geniet van de mooiste stranden, verwonder je over het helderblauwe water zo dicht bij huis en laat je omarmen door de Griekse gastvrijheid bij de gezelligste tavernes. De mediterrane keuken is eigenlijk al reden genoeg voor een bezoek aan Zakynthos! Waar elke hap doordrenkt is met smaak en elke slok een kleine toost op het leven is.

Laat je meevoeren door de bijzondere wereld van de Caretta Caretta schildpadden tijdens jouw heerlijke vakantie naar Zakynthos! Of je nu besluit om op avontuur te gaan met een boottocht, te ontspannen op het strand of meer te leren over deze prachtige dieren in het Gerakas Rescue Center, één ding is zeker: de aanwezigheid van deze majestueuze zeeschildpadden zal jouw vakantie verrijken!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Chanique Venus

Reizen is voor mij echt een feest! Het is een passie die ik van kinds af aan heb meegekregen, en ik durf dan ook te zeggen dat nieuwe plekken ontdekken echt in mijn DNA zit. Mijn ervaring heeft me naar verborgen pareltjes over de hele wereld geleid, met Bonaire als favoriet. Als blogger voor By June deel ik graag mijn ervaringen en tips voor kleinschalige zonvakanties, inclusief aanwijzingen voor de beste routes met je inbegrepen huurauto. Laten we samen de prachtige bestemmingen van By June verkennen!