By June en Wendy van Dijk: Leer Caribisch koken met Chef Helmi
Wil je tijdens je verblijf op Curaçao iets leren over de Caribische keuken, dan is een Caribbean Cooking Class een echte aanrader. Ook Wendy van Dijk ging ervoor en heeft een heerlijke ceviche van koraalduivel bereid!
Caribbean Cooking Class
Tijdens een Caribbean Cooking Class van chef Helmi Smeulders kook je met de kleurrijke en smaakvolle ingrediënten die op Curaçao te vinden zijn. Je leert van alles over eetbare bloemen, kokosnoten, de verschillende kleuren bakbananen en hoe je gemakkelijk een mango snijdt of hoe je zelf ‘spicy sea salt’ kunt maken. Na het koken, in een groep met maximaal 12 personen, is het tijd om te genieten van alle gemaakte gerechten tijdens de lunch op het terras met bijpassende wijnen. Deze kookles vindt 3 tot 6 keer per maand plaats.
Chef’s Table
Je kunt ook bij Caribbean chef Helmi thuis in de keuken eten en genieten van een ‘fine dining’ ervaring. Twee keer per maand gaat Helmi samen met haar assistent Raylison helemaal los met lokale ingrediënten en verwerkt ze dit in een heerlijk 4-gangen diner met amuses en bijpassende wijnen voor maximaal 18 personen. Wil je deze bijzondere experience zelf beleven? Pak je koffers en boek je vakantie naar het altijd zonnige Curaçao!